martes, 20 de noviembre de 2012

Selecció de recursos segons l'estratègia

Hola a tots, l’entrada d’aquesta setmana és una mica més elaborada, degut a que aquesta setmana del 12 al 18 de novembre, no hem tingut classe i se’ns ha encomanat aquesta activitat, que consisteix en cercar recursos i seleccionar-los en funció de l'estratègia didàctica que segueixen. Com que es tracta d’una activitat més densa que altres, l’hem realitzada per parelles, amb el meu company Sebastià Llabrés.         
Així que aquí va l’activitat:

1) Activitats basades en projectes:

Nom de l’activitat
Organització
Aquesta  webquest va ser realitzada per Francisco Carrión Yagüe. Va destinada 1r d’ESO a l’àrea de Ciències de la naturalesa.
Usos de les TIC
   Imatges, text, hipervincles i taules.
Descripció del procediment
L’alumne ha d’investigar que hi ha a l’atmosfera i perquè es important per a la vida, i ha de fer una presentació amb ppt davant la classe; i ha d’entregar un document en format word on es recullin totes les dades i conclusions al professor.

2) Activitats basades en aprenentatge col·laboratiu:

Nom de l’activitat
Organització
Aquesta activitat ha estat organitzada per Maria Polo Romero. Va destinat a alumnes al primer cicle de primària. Per a l’àrea de Coneixement del Medi natural, social i cultural..
Usos de les TIC
 Eina per cercar informació, hipervincles, imatges, text, activitats i un mapa conceptual de tota la webquest.
Descripció del procediment
Es presenta un personatge (cheff) que ha perdut la memòria i no coneix els aliments. De tal manera que demana ajuda als alumnes per recuperar la memòria amb la promesa d’otorgar un títol d’ajudant oficial de cheff al seu restaurant. Els alumnes s’agruparan de tres en tres, i han d’elaborar un menú final amb tot el que han après en un ppt.


3) Activitats basades en anàlisi:

Nom de l’activitat
Organització
Aquesta activitat ha estat realitzada per la Junta de Andalucía. Va destinat al tercer cicle de primària. A l’àrea de Coneixement del Medi i educació ambiental.
Usos de les TIC
   Imatges, text, taula i hipervincles (del quals un és un ppt)
  
Descripció del procediment
Cada equip de treball farà un anàlisi que recollirà informació sobre la família d’animals que prefereixin entre tots els grups de vertebrats. També faran un anàlisi de l’animal seleccionat. Els alumnes tindran recursos per ampliar la informació (pàgines web, ppt, etc).



Nom de l’activitat
Organització
Aquesta activitat ha estat organitzada per la pàgina http://www.xtec.cat. Destinada al 1r Cicle de primària, i a l’àrea de Coneixement del Medi.
Usos de les TIC
A n’aquesta activitat trobam: textos, il·lustracions, imatges animades, hipervincles i inserció de pdf’s.
Descripció del procediment
Els visitants de la pàgina (alumnes) observen com es fa per a cultivar una mongetera amb fotos i descripcions, i ells ho han d’experimentar amb les seves pròpies mans. Han de prendre nota de tot l’experiment de plantació i comparar-les amb la descripció del creixement que et dóna el propi lloc web.

5) Activitats basades en l’exercitació

Nom de l’activitat
Organització
Aquesta activitat ha estat organitzada per Mario Ramos Rodríguez (Govern de Canàries). Destinada al 3r Cicle de primària, i a l’àrea de Matmàtiques.
Usos de les TIC
A n’aquesta activitat trobam: textos, il·lustracions, imatges animades i hipervincles.
Descripció del procediment
En aquesta pàgina els alumnes quatre regles de com utilitzar els nombres romans. També tenen a la seva disposició una taula de valors (entre el nombres romans i els nombres que ells utilitzen habitualment).
A partir d’això han de fer uns exercicis de traducció de nombres romans.

6) Activitats basades en la participació
Nom de l’activitat
Organització
Aquest recurs (blog), ha estat creat per la classe de 4º de primària, del C.P. José Senent de Massarrojos (Valencia). Destinada a aquest curs i a tercer.
Usos de les TIC
Imatges i textos, que la profesora i alumnes aniran pujant
Descripció del procediment
En aquest recurs, el qual és un blog, està destinat perquè els alumnes estiguin informats del que diu la professora, i a més ells poden aportar els seus conceixements, fer preguntes, participar...

7) Activitats basades en la creativitat

Nom de l’activitat
Organització
Aquesta activitat va destinada a usuaris de primària i, donat el seu aspecte, es dirigeix sobretot al primer i al segon cicle.
Usos de les TIC
-   Il·lustracions, text i sons, explicacions orals i escrites i l’opció de crear, escriure i veure finalment un conte, que l’alumne haurà creat.-
Descripció del procediment
El personatge Pancho t’explica i t’ajuda a crear un conte. Per realitzar el conte, et dóna  sis vinyetes, en les quals l’alumne triarà l’escenari, personatges, objectes i sons. Després afegirà el títol i el text corresponent a cada vinyeta. En acabar, l’alumne podrà veure com ha quedat el resultat del conte.


8) Activitats basades en la projecció i aplicació

Nom de l’activitat
Organització
Aquest recurs, l’ha creat skool.es, pot anar destinat tant a primer com a segon cicle de primàri (inclús tercer per recordar).
Usos de les TIC
     Imatges, text, sons, veu en off i test (petites proves).
Descripció del procediment
En aquest recurs es sent una veu que va explicant com creixen les plantes, i a l’hora que ho va dient, prosa a l’alumne que vagi clickant damunt les coses que diu aquesta veu, de tal manera que aixi l’alumne no perd el fil de l’explicació.

Gràcies per la vostra visita. FIns aviat!
Sergi

domingo, 18 de noviembre de 2012

Presentació interactiva

Divendres dia 9 de Novembre vam fer una presentació interactiva.
Va ser una introducció als elements de la interactivitat a les presentacions (en aquest cas en "Power Point").
Jo vaig escollir, com a tema, els intruments. Vaig afegir "gifs" o imatges animades al meu "Power Point", a més vaig introduir sons a les diapositives.
Les imatges animades dels instruments són automàtiques, però el so s'aconsegueix clicant a unes mambelletes que hi ha a la part inferior dreta de totes les diapositives menys la primera.
Aquí vos deix la meva presentació interactiva, pensau a descarregar-la, ja que si la mirau en linea no podreu observar el moviment dels "gifs" ni podreu apreciar el so de les diapositives.

Link per a descarregar la presentació: http://es.scribd.com/doc/113719823/Els-Instruments

També vos deix la presentació per aquell que la vulgui veure en linea:

Els Instruments
Gràcies per la vostra visita. FIns aviat.
Sergi

Audacity

Divendres dia 2 de Novembre vam aprendre a introduir una grabació qualsevol a una cançó que ja estigui feta.
Va ser amb un programa anomenat "Audacity" i jo vaig triar una orquestra que toca la cançó de "Dragon Ball GT" (uns dibuixos animats que em van agradar molt quan era petit). Vaig grabar una introducció destinada a aquesta orquestra i la vaig posar al principi de la cançó, abans de que comencin a tocar. És simple, però pareix que estic al lloc on es va fer el concert de l'orquestra, i a més, sembla que l'estigui presentant.
Quan vaig acabar de modificar la cançó amb l'Audacity, la vaig exportar a format mp3 i la vaig penjar a un banc de sons de la xarxa anomenat "Audioboo" (http://audioboo.fm/). Quan ja vaig tenir la cançó penjada al banc de sons, vaig collir el seu codi i el vaig incrustar (embed) al meu blog.
Una eina més per apuntar a la meva llista, descarragable desde la xarxa i totalment gratuïta.

Aquí vos deix el meu experiment amb aquesta nova eina que ja he provat!
Gràcies per visitar el meu BLOG. Fins aviat,
Sergi.


viernes, 9 de noviembre de 2012

GIMP

El passat divendres, dia 26 d'Octubre, vaig aprendre a fer montatges fotogràfics amb una eina de la red anomenada "Gimp". És un programa descarregable (http://the-gimp.softonic.com/) que té moltes utilitats. A n'aquesta sessió només vaig provar de posar la imatge del meu cos (retallant-la d'una fotografia original meva) a una altre imatge o a un fons on quedés bé.L'eina que vaig emprar per a extreure la meva imatge d'una fotografia va ser les tisores intel·ligents (s'activen teclejant la "I"), les quals retallen mitjançant uns punts que tu vas donant.


A més d'aquesta utilitat, provant, vaig descobrir noves eines d'ús del "Gimp". Un exemple és la superposició de fotos o el canvi de color i textura amb diverses fotos pròpies.


Per concluir, vull dir que no tot són elogis per aquest programa. No he sabut trobar imatges predeterminades del programa per a poder-se utilitzar si un no vol emprar les seves pròpies fotos.

Vos deix amb el meu montatge, ja que esteim a l'assignatura que treballa les tecnologies he pensat que un antic invent de Steve Jobs em podria servir, EL REDUCTOR DE PERSONES! Molt orgullós de que m'elegís a mi com a model.


Gràcies per la vostra visita. Fins a la propera entrada!
Sergi